tidningen

I dag kom tidningen och intervju oss om vårat projekt arbete, som då är grön flagg. Det gick bra och personen som intervjuade oss verkade mycket intresserad faktiskt. och samtidigt på våran skola så var det några ettor som gjort ett projekt som handlade om olika hamburgare kedjor och hur de påverkar miljön. Om ni ska äta hamburgare som i sig är en stor miljöbov så ät på Max för de miljökompenserar. De planterar träd i Afrika för en del av sin vinst.

Grön Flagg


datasalar

Sitter här på fördjupningstiden och gör absolut inget viktigt. Vi har just nu skit mycket i skolan men jag orkar inte längre engagera mig. Fast att man borde jobba på highspeed hela dygnet sitter jag här och inte gör något alls. 

Funderar på hur miljövänligt det är att ha igång de här datasalarna hela dagarna. Klart att det inte är bra att de är igång hela tiden om inte folk sitter folk vid dem, dum är jag inte. Men ändå mycket ström går åt fast att folk inte ens är i denna sal, helt onödigt. hhmm kanske låter som ett konstigt resonomang men det är sånt som just nu finns i min hjärna hela dygnet. Irriterande som fan men också bra på ett sätt för då tänker jag hela tiden på vad som är rätt att göra för att vara klimatsmart.

Tänk klimatsmart!

Tredje.

STUNTA I KÖTTET.
Att strunta i att äta kött låter kanske konstigt när vi snackar om hur man ska minska sitt koldioxid utsläpp men det är det inte. Köttindustrin är en av de största miljöbovarna. Om man byter ut kött mot baljväxter var fjärdemåltid så sparar man 250 kilo koldioxid per år. Bara för att man struntar i att äta kött. 



Ät mer grönt!
  


Andra Tipset

ÅK TÅG!
Tåg, är det är den mest miljövänliga transprotmöjligheten. Om du flyger eller åker bil släpper du tio gånger mer koldioxid än om du åker tåg.
VIsst att man inte alltid kan ta tåget om man ska på semester på Kanarieöarna, det går ju inte det men om man inte ska en så pass lång sträcka kan man ju alltid ta tåget. Mellan malmö och stockholm går det tåg hela tiden och om man är ute i god tid kostar det inte särskillt mycket heller. Det tar längre tid men man kan under tiden bara njuta av närvaron och tänka på att du gör världen en god gärning.


Första klimattipset

Häng tvätten i stället för att köra den i torktumlaren. Du kan spara 280 kilo koldioxid per år. Tar kanske lite mer plats och tid, men det är både bra för miljön och plånboken. Tvätten tar ändå redan lång tid så varför inte tid till?


RSS 2.0