Vad gör vi egentligen?

Vi håller som sagt på med ett projektarete nu i Trean som heter Grön Flagg som ni nog tidigare har läst om. För att få Grön Flagg måste vi uppfylla 5 mål. Vi har valt att inrikta oss på området som handlar om kretsloppet. Just nu håller vi på och väntar på våra pant-papperskorgar där vi ska samla in pengar till Vi-skogen och köpa träd.
Nu känns det som vi håller på med allt på en gång och just nu är allt kluddigt. VI har både miljörådet och alla målen att hålla på med och nu känns det som om vi inte kommer någonstans och allt ska vara klart i april. Inte att vi inte kommer hinna men nu har vi börjat på lite av allt så det är rörigt.

Till sist vill vi uppmana er att handla ett träd. Gör en insats för våran värld, det kostar bara 20 kronor. NI hjälper då till med att stoppa ökenspridningen och även såklart minska mängden koldioxid i luften!

B&F

Ekologiska kläder.

Kläder, en viktig del av våran vardag. något som vi förbrukar och måste handla nya. vi lever i en värld av överkonsumtion och därför hade det bästa varit att handla allt i våra kläder i en secondhandbutik. Mycket ekologiskt. men om man inte känner för att handla kläder som någon haft på sig så kan man iallfall handla kläder som är av ekologiskt bomull eller något liknande. Kanske rättvisemärkt, det är ju en märkning som hjälper de små bönderna som producerar råvaror.
Här har ni en bra sida.
www.hildur.se

VI tänkte även ta tillfället i akt och berätta lite om vårat projektarbete. Vi är då fyra stycken som ska försöka få grön flagg till vår skola som då är Justius Tranchell i Landskrona. Grön Flagg innebär att skolan inom något område är miljövänlig, just nu hålller vi på med att få pantbukspapperskorgar till skolan, vilket vi tycker är en mycket bra början. Vi startade även ett  miljöråd i början av förra terminen så om ni har lust så är det fortfarande inte för sent att gå med! Om ni nu går på vår skola dvs. Fler medlemmar hade inte varit fel!
Peace!


Tjena.

Vi bestämde oss i dag för att skapa en blogg. En blogg som inte kommer att handla om dagens outfit eller om vad vi åt till lunch. I denna blogg får du läsa om ett av dagens största problem, miljöförstöring. I bloggen kommer du att få tips hur du kan leva ditt liv på ett lite mer milövänligt sätt. Vi kommer också berätta om vårat projektarbete som handlar om hur vi ska göra vår skola miljövänlig.

Ha det bra så länge!

Betty och Frida


RSS 2.0